یکی از خوشبوترین و مفید ترین ادویه ها که نقش زیادی در حوزه ی سلامتی ایفا می کند، ادویه زیره می باشد. به طورکلی زیره ها در دونوع موجود می باشند: زیره ی سبز و زیره ی سیاه که هرکدام از این زیره ها دارای خواص متفاوتی می باشند و برای یک کارخاص مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه ی مطلب با ما همراه باشید تا به معرفی تفاوت های میان زیره سبز و زیره سیاه بپردازیم و کاربرد هرکدام از آن را برای شما بیان کنیم.
تفاوت زیره ی سبز و سیاه از نظر خواص چیست؟
به طور کلی تمامی خصوصیات این دونوع زیره مانند:جنس، گونه، نوع اسانس و ترکیبات گیاه و اثرات دارویی با یکدیگر متفاوت است؛ برای همین موضوع نیز میزان مصرف از هرکدام نوع زیره در غذاها و دمنوش ها متفاوت است.
- زیره سیاه یکی از مفید ترین گیاهان دارویی برای رفع و یا کاهش دردهای ناشی از قاعدگی و دردهای دستگاه گوارش می باشد.
- از زیره ی سبز می توان برای درمان بی اشتهایی استفاده نمود.
- زیره سبز دارای خاصیت چربی سوزی زیادی دارد و تاثیر بسیار زیادی در کاهش وزن دارد.
- ترکیبات گیاهی فیتوسترول ها در زیره سیاه مانع از جذب کلسترول به خون می شود.
- در آزمایشات انجام شده در رابطه با خواص ضد سرطان زیره ها مشخص شد ادویه ی زیره ی سبز، خاصیت ضد سرطانی این ماده ثابت شد. همچنین وجود ماده ای به نام اتردوپترولی در زیره ی سیاه خاصیت آنتی اکسیدانی دارد که اثر شدیدی در جلوگیری از بروز سرطان دارد.
- زیره سبز از نظر طعم بسیار قوی تر از زیره سیاه می باشد اما از نظر رایحه به صورت برعکس عمل می کنند.
- زیره ی سیاه دارای طعم و مزه ای مانند گیاه شیرین بیان می باشد و از نظر ظاهری مشابه گیاهان انیسون و رازیانه می باشد. اما گیاه زیره ی سبز دارای طعمی تلخ و زمینی دارد و مزه ی آن بسیار تندتر از زیره ی سیاه است.
- یکی از تفاوت های اصلی بین زیره سبز و زیره سیاه تفاوت رنگی میان این دو زیره است.
- زیره سیاه دارای باریکتر و کشیده تر و عطر زیادی می باشد اما زیره سبز دارای قدی کوتاه تر وحجیمتر و عطر کمتری می باشد.
- زیره سیاه از نظرترکیبات دارای خواص متفاوتی از زیره سبز می باشد
- گیاه زیره ی سبز و زیره ی سیاه از گیاهان مختلفی به دست می آیند؛ زیره ی سبز در حقیقت میوه خشک شده ی گیاه Cuminum cyminum است در حالی که زیره ی سیاه میوه ی خشک شده گیاه Carum carvi است. این زیره در زبان فارسی به نام های دیگری همچون زیره کرمانی، شاه زیره و زیره کوهی شناخته می شود.
- از ادویه ی زیره سیاه برای تهیه غذا های بین المللی، نان چاودار، نان تست فرانسوی، کیک و کلوچه و سوسیس خانگی استفاده می شود. همچنین از ادویه ی زیره سبز بیشتر برای تهیه غذاهای مکزیکی و هندی و پاکستانی استفاده می شود.
- زیره ی سبز یکی از اصلی تر ادویه های تشکیل دهنده ی ادویه ی گرام ماسالا و پودر کاری می باشد.
- زیره ی سیاه از نظر به عمل آمدن یک گیاه دو ساله به حساب می آید اما زیره ی سبز یک گیاه یک ساله به حساب می آید.
- طبع زیره ی سیاه بسیار گرم و خشک می باشد و دارای خواصی همچون: مدر، بادشکن، مقوی، زیادکننده شیر، قاعدهآور، نیرودهنده، ضد کرم، هضم کننده، ضد تشنج، قابض، معرق، مقوی معده، قاطع اسپرم می باشد.
کدام نوع زیره برای لاغری و تناسب اندام مفید تر است و تاثیر بیشتری دارد؟
بسیاری از افراد برای لاغری و تناسب اندام خود روش های مختلفی را امتحان کردند و در آخر به تاثیر داروهای گیاهی رسیده اند. یکی از داروهای گیاهی بسیار موثر برای لاغری، انواع زیره می باشد.
استفاده از زیره سبز و زیره سیاه در برخی از افراد ممکن است در لاغری بسیار موثر باشد که این موضوع کاملا به شرایط بدنی افراد، اثردهی زیره بستگی دارد.
در رابطه با تاثیر زیره ها در لاغری افراد باید بگوییم مخلوط عرق زیره سیاه و زیره ی سبز و یا دمنوش این دو نوع زیره می تواند در لاغری برخی از افراد تحت نظر پزشک موثر واقع شود.